ဘာမွေတာ့မဟုတ္ပါဘူး။ အလြမ္းလက္ရာေလး တင္ျပခ်င္လို႔ တင္လိုက္တာပါ။ တိုင္းတစ္ပါးမွာဆိုေတာ့ ျမန္မာစာေတြငတ္ေတာ့ နီးစပ္ရာေလးေတြ အေဖာ္ျပဳခဲ့တာဘဲ။
ကဲ... ေအာက္မွာေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္။ ဒါေပမဲ့ ျမန္မာျပည္ခ်ဥ္ေပါင္လို ရိုးတံနီရွည္ရွည္ေတြ မဟုတ္ဘူးေနာ္။ ဒီမွာလည္း ခ်ဥ္ေပါင္ေလးေတြ ရွိပါတယ္ဆိုတာ။
တိုင္းတစ္ပါးမွာ ခ်ဥ္ေပါင္ငတ္ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္အစား ဒါေလးေၾကာ္စားၾကတယ္။ ခ်ဥ္ေပါင္အရသာပါဘဲ။ ျမန္မာစာေတြ ငတ္ေတာ့ အစားထိုးရွာၾကံစားၾကေပမဲ့ တိုင္းတစ္ပါးမွာ မိသားစုငတ္ ဇနီးေမတၱာငတ္ ခ်စ္သူေမတၱာငတ္ျပီး နီးစပ္ရာေလးေတာ့ ခုလိုမရွာ(....) ၾကပါနဲ႔ေနာ္။။ P..
ဒီခ်ဥ္ေပါင္ေလးေတြကို ဒီလိုျမက္ခင္းေတြမွာ ရွာရတယ္။ ေတာလမ္းေလးေတြက အပင္ငယ္ေတြၾကားထဲ သူေပါက္တယ္။
(အိမ္ကလူၾကီးနဲ႔ ညေနဖက္ စက္ဘီးစီးထြက္ရင္း အေမာေျပထိုင္ေနၾက ေနရာေလး။)
အခု တင္ေပးလိုက္တဲ့ေအာက္ပံုက ခ်ဥ္ေပါင္အံုၾကီးလို႔ ျမင္သာေအာင္
ရိုက္တင္ေပးထားတာပါ။ တကယ္ ေၾကာ္ဖို႔ဆိုရင္ေတာ့ အရြက္ႏုတာေလးေတြ
ေရြးခူးရမယ္။
ခ်ဥ္ေပါင္အံု
ေအာက္ကပံုက ခူးျပီး အလည္တိုင္ထုတ္ေခြ်ထားတာ။
ေရေသခ်ာေျပာင္ေအာင္ေဆးျပီး
အိုးထဲထည့္ ဆားေလးနဲ႔
က်ိဳထားလိုက္တာ။
(သန္႔စင္ေဆးေၾကာျပီးသားပံု)
ဒါေလးကေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္ထဲထည့္ေၾကာ္မဲ့
ပုဇြန္ေျခာက္
ခ်ဥ္ေပါင္ေမႊႏြမ္းလာျပီးေနာက္ ဆီသတ္ျပီး ပုဇြန္ေျခာက္ နဲ႔ မွ်စ္+ခ်ဥ္ေပါင္ ေၾကာ္လိုက္တာ။
ဒါေလးကေတာ့ ေၾကာ္ေနစဥ္ မီးဖိုေပၚက
အိုးထဲမွ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ပံုေလးပါ
ဒီေအာက္ကပံုေလးကေတာ့ ေၾကာ္ထားျပီးသား
အသင့္စားသံုးရန္ေလးပါ။
ကဲ...လာလည္သူမ်ားလည္း ျမန္မာခ်ဥ္ေပါင္မဟုတ္ေသာ (DK)ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ေလးကို ျမည္းၾကည့္ခ်င္တယ္ဆို ခပ္ယူသြားၾကပါ။ အရသာကေတာ့ ေကာင္းမွေကာင္း....(ကိုယ့္ဟာေၾကာ္ထားတာမို႔ ေျပာတာေနာ္ P)
စာဖတ္သူမ်ားကို အစဥ္ေလးစား
ခ်စ္ခင္လွ်က္
အလြမ္းျမိဳ႕
14 comments:
စားခ်င္စရာေလး ။
အလြမ္းရဲ့ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ေလးကစားခ်င္စဖြယ္ေလးပါကြယ္
ၾကည္႔ရင္းနဲ႔ကုိ အရသာရွိပုံေလး
jas ကခ်ဥ္တဲ႔အရသာကုိၾကိဳက္တယ္ အိမ္ကလူကမၾကိဳက္ဘူး...
ေၾကာ္စားရင္လဲနဲနဲေလးပဲေၾကာ္တယ္တစ္ေယာက္ထဲစား
တာေလ-----
ဒီေန႔ေတာ႔ထမင္းစားေကာင္းမယ္ေနာ္
ထမင္းပုိခ်က္ပါ
ျမန္မာအစားအစာဆိုရင္ မက္မက္ေမာေမာ ေၾကာ္ခ်က္ စားေသာက္ရတဲ့ အလြမ္းတို႔လို တိုင္းတစ္ပါးေရာက္ေနသူေတြကို ေၾကာ္ေကြ်းခ်င္တယ္။ အလြမ္းေၾကာ္တဲ့ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ကလည္း စားခ်င္စရာ။
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
ဟင့္..စားခ်င္တယ္ဆိုေနမွ..မမလူဇိုး..ခ်စ္ေတာ့ဘူး..:):)
ခ်ဥိေပါင္ေၾကာ္လားစားသြားတယ္ေနာ္...
မၾကီးလြမ္း
ခ်ဥ္ေပါင္လိုပဲခ်ဥ္လာမမေရ
ဆီမ်ားတယ္ေနာ္ေလွ်ာ့စားပါ..လူနဲ ့မတည့္ဘူး..မမေရ..
ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ နဲနဲေလးျမည္းၾကည့္တာ
အားးးးးးးပါးပက္ပက္စက္စက္ခ်ဥ္တယ္
ပုဇြန္ေျခာက္နဲသြားပံုရတယ္
ပုဇြန္ေက်ာ့ေလးေတြပါထည့္ေၾကာ္ရင္
ေကာင္းမွေကာင္း ဟီးဟီး(စတာပါေနာ္)
ခင္တဲ့
မုိးသူ(ေတာင္ၾကီး)
စံပယ္-လြင္ျပင္-တီတင့္-လာေရာက္အားေပးတာ ေက်းဇူး
ပါရွင့္။
(မိုးသူ)ေရ- ခ်ဥ္ေပါင္ပါဆို ခ်ိဳေပါင္မွ မဟုတ္တာ. ေကြးေကြး ပုဇြန္ေျခာက္ပါတာမွ အေကာင္ၾကီးၾကီးေတြေနာ္။
(ညီမေလးလမင္း)ေရ ဆီမ်ားတယ္ဆိုတာ ဟုတ္တယ္။ဒီလိုမ်ိဳက ဆီမ်ားမွ အၾကာထားလို႔ရသလို ဒီခ်ဥ္ေပါင္က
ဆီမ်ားမွ စားလို႔ေကာင္းတာ။
သူက ျမန္မာခ်ဥ္ေပါင္
အတိုင္းပါဘဲ။ စားတဲ့အခါ ဆီေတာ့ မစားဘူးေပါ့။ေၾကာ္တဲ့အခ်ိန္သာ။
(ညီမေလး အိန္ဂ်ယ္ေလး)ေရ မမလူဇိုးဟုတ္ပါဘူး။
ခ်စ္ၾကည့္ပါလား မမကို လူဇိုးမဟုတ္ဘူးဆိုတာ သိမယ္.
(အလြမ္းကဗ်ာမ်ားေမာင္ငယ္ေရ) အားမနာနဲ႔မ်ားမ်ား
သာစားသြားေနာ္။
((လာလည္သူအားလံုး အထူး ေက်းဇူးတင္ပါတီ))
အြန္.. ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္က ဂလိုလား.. ထူးဆန္းပါ့.. ညေလးၾကည္ျဖဴသိတဲ့ ခ်ဥ္ေပါင္က ျမန္မာျပည္ကခ်ဥ္ေပါင္နီပဲ သိတာ.. ေၾကာ္ၿပီး လူျမင္ေအာင္ ျပထားတာကလဲ.. စားခ်င္စဖြယ္.. သေရယိုစရာကြယ္.. မႀကီးလြမ္းေနာ္.. အဲ့ကေန.. သေရယုိေအာင္ႀကီးပဲ မလုပ္ေနနဲ႔.. .. နရဲႀကီးမယ္.. :P
ေၾကာ္ထားတာ တကယ့္ျမန္မာခ်ဥ္ေပါင္အတိုင္းပဲ စားခ်င္စရာေလး.. ညီမေလးတို႔ဆီမွာလဲ အဲလိုအရြက္မ်ိဳးရွိမယ္ထင္တယ္.. တခါမွေတာ့ မစားဖူးေသးဘူး
ၾကည့္ရင္းနဲ႔ေတာင္ စားခ်င္လာျပီဗ်ာ....:-)
လြမ္းေရ.. ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ေလးကို အေတြးေလးနဲ႔ ျမည္းၾကည့္တာ ေကာင္းမွေကာင္းပဲ..ဆီမ်ားတာကလြဲရင္ေပါ့
ဆီမ်ားမ်ားစားျခင္းသည္ က်န္းမာေရးကိုထိခိုက္ေစႏိုင္ပါသည္တဲ့...:))))
ခင္တက္တဲ့
ေလေျပခ်ိဳ
စားမွာဘဲစားမွာဘဲ..၀ကိုလာမတားနဲ႔ း))
ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္က တစ္မ်ိဳးေလးဘဲေနာ္မၾကီး
သူ႔ျမင္ရင္ဘယ္လိုေၾကာ္ေၾကာ္
ဘယ္လိုခ်က္ခ်က္
ေရလုံျပဳတ္ေတာင္ၾကိဳက္ပါတယ္ း))
ပုဇြန္ေျခာက္ေလးအေကာင္လိုက္ခိုးစားသြားပါတယ္ း)
ခ်စ္ညီမ
သမံစီး
ၾကည့္ခ်မ္း..ၾကည့္ခ်မ္း..ဒီ မႀကီးအလြမ္း တာမီးကို ဂြီေအာင္ ..အဲအဲ စားခ်င္ေအာင္ လုပ္ေနပါတယ္ဗ်ိဳ႕ ..... းP
လက္ရာေလးက တကယ့္လက္ရာေကာင္းပဲ ...DHL နဲ႔ ပါဆယ္ပို႔ေပးလိုက္ပါဗ်ိဳ႕....းး))
Post a Comment